Hvad tjener en CEO?

Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

Mentor, Grå Blazer, Hvid Bluse, Professionel, Han

Den administrerende direktør (CEO), er den øverste stilling indenfor en virksomhed (hvis der ses bort fra en bestyrelse). Jobbet er oftest forbundet med stratetiske valg, hvor tiden bag en computerskærm er væsentlig lav. Her handler det i stedet om at have det overordnede overblik i virksomheden, samt sætte kursen og strategien for fremtiden. Lønnen for en CEO afhænger både af erfaring, virksomhedens størrelse og branche.

Ifølge en lønstatistik fra ledernes hovedorganisation (2018) tjener en CEO 110.239 kr. om måneden. Halvdelen tjener mere end 101.713 kr. om måneden, hvor de 10% bedste betalte adm. Direktører tjener over 165.339 kr. om måneden.

Ser vi på djøfs lønstatistik, og derfor kun på personer som er medlem af DJØF tjener en CEO i gennemsnit 150.666 inkl. pension og bonus (2020). Halvdelen tjener mere end 126.133 kr. om måneden, og 25% tjener mere end 172.800 kr. om måneden.


Reklame: EscapeRoom-Spil.dk

Den adm. Direktørs løn bliver også påvirket af antallet af ansatte i virksomheden. Her vil lønnen for en virksomhed med under 10 ansatte gennemsnitligt give 109.851 kr. om måneden inkl. pension og bonus. En virksomhed med over 500 ansatte vil give direktøren en gennemsnitlig månedsløn på 201.127 kr. om måneden inkl. pension og tillæg.

For at blive administrerende direktør kan man være ejer af ens egen selvstændig virksomhed. Oftest kræver det flere års hårdt arbejde for at nå til toppen. Uddannelser som statskundskab og erhvervsøkonomi er bud på uddannelser som kan hjælpe en på vej til rollen som CEO. Derudover kan stillingen som CFO også være steppet før en CEO.