Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

Der er ofte stor respekt forbundet med en bankrådgiver. De kender hele ens indkomst og kan stå i vejen for drømme ved et afslag på et lån. Vi vil nu prøve at undersøge hvad en bankrådgiver tjener. For er det en guldgruppe gemt i hjertet af bankerne?
Da der ikke er en bestemt uddannelse som fører til jobbet som bankrådgiver, ser vi i stedet på to af de uddannelser som i mange tilfælde kan føre til denne jobtitel. Dette er en finansbachelor og finansøkonom. Efter endt studie på den omkring 3 årige finansbachelor vil en nyuddannede tjene 33.600 kr. inkl. pension, mod 28.700 kr. for den toårige finansøkonom. For begge tal vil halvdelen tjene mere og halvdelen mindre end dette beløb.
I følge uddannelsesguiden vil en nyuddannede privatkundemedarbejder tjene 38.403 kr. inkl. pension og tillæg. Bliver man derimod erhvervskundemedarbejder vil man som nyuddannet tjene 42.443 kr. inkl. pension og tillæg.
Forbliver man bankrådgiver vil man i følge Jobindex i gennemsnit tjene 41.930 kr. om måneden inkl. pension, baseret på 156 CV fra databasen i September.
Begynder man på rådgivning af storkunder vil man i starten ifølge uddannelsesguiden tjene 40.716 kr. om måneden inkl. pension og tillæg. Er man ny i jobbet som filialdirektør som den højeste stilling i filialen, vil man tjene 60.746 kr. om måneden inkl. pension, bonus og tillæg.