Hvad tjener en elektriker?

Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

Elektriker, Reparation, Elektricitet, Stikkontakt

En elektriker har den fordel at personen altid kan arbejde i weekender grundet den store efterspørgsel. For nyuddannede elektriker er der kun en arbejdsløshed på 2 %, hvilket afspejler den mangel som er på elektriker i markedet.

En elektriker vil efter 10 års erfaring tjene 39.100 kr. inkl. pension (Ifølge Uddannelseszoom). Halvdelen af elektriker vil tjene mere, og halvdelen vil tjene mindre. Ser man på de bedst lønnede elektriker er lønnen 45.100 inkl. pension for de 25% bedst lønnede. Det vil altså sige at 25% tjener mere end de 45.100 og 75% tjener mindre. Hertil påvirker anciennitet, bopæl samt arbejde i privat/offentlig alle på lønseddelen.

I følge CV’erne fra Jobindex.dk i september 2021 vil en elektriker tjene 36.005 kr. inkl. pension. Dette er baseret på 414 CV’er liggene i jobdatabasen hos Jobindex.dk, og stemmer meget godt overens med at man efter 10 års erfaring overgår gennemsnitslønningen.


Reklame: EscapeRoom-Spil.dk

Hvad tjener en nyuddannede elektriker?

En nyuddannet elektriker tjener i følge:

  • Uddannelsesguiden: 34.955 kr. inkl. pension og tillæg.
  • Uddannelseszoom: 36.100 inkl. pension.

En nyuddannet elektriker vil derfor gennemsnitligt tjene ca. 35.000 kr. inkl. pension som nyuddannet.