Hvad tjener en mekaniker?

Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

Hånd, Mekaniker, Karburator, Skruetrækker, Samle

Spørgsmålet om hvad en automekaniker vil tjene om måneden bliver påvirket af flere parametre. Fx hvor mange timer arbejder personen? Er det indenfor normal arbejdstid, eller med aften tillæg? Er man ejer af autoværkstedet. Derudover bliver lønnen påvirket af anciennitet, bopæl samt arbejde i privat/offentlig sektor mv.

I følge CV’erne fra Jobindex.dk i september 2021 vil en automekaniker tjene 31.569 kr. inkl. pension. Dette er baseret på 97 CV’er liggene i jobdatabasen hos Jobindex.dk.

Ser vi i stedet på Uddannelseszoom, vil en person uddannet som automekaniker tjene 34.500 kr. inkl. pension efter 10 års arbejde.


Reklame: EscapeRoom-Spil.dk

Hvad tjener en nyuddannet mekaniker?

Lønnen for en nyuddannet mekaniker er ifølge:

  • Uddannelsesguiden: 30.067 kr. inkl. pension og tillæg.
  • Uddannelseszoom: 29.100 inkl. pension.

En nyuddannet mekaniker vil derfor tjene omkring 29.500 kr. inkl. pension.