Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

En økonoms løn afhænger meget af jobbet. Økonomer kan være alt lige fra nyuddannet og ansat i staten på et starttrin, til at være direktør i et stort firma. Ofte vil økonomer med tiden få en god stilling, hvilket generelt vil give dem en god løn.
I følge Cepos tjener en økonom i gns. 1.074.300 om året, hvilket svare til 89.525 kr. om måneden. Halvdelen af disse økonomer tjener over 771.700 kr. og halvdelen tjener under. Disse tal er inkl. pension, tillæg, bonus mv. Der er derfor nogle økonomer i den øvre halvdel som trækker gennemsnittet meget op med høje lønninger.
Efter 10 års anciennitet tjener en økonom i følge uddannelsesguiden 41.000 kr. om måneden inkl. pension.
Hvad tjener en nyuddannet økonom?
En nyuddannet økonom tjener også en noget forskellig løn afhængig af jobbet. Dels forskel på det private og offentlige, men i følge uddannelsesguiden tjener en nyuddannet person med analyse af indenfor finans 50.232 kr. om måneden, hvor en jobtitel indenfor samfundsøkonomi vil give 45.743 kr. om måneden.
En nyuddannet økonom tjener i følge:
- Djøf lønberegner: 42.800 kr. inkl. pension og bonus.
- Uddannelseszoom: 41.000 kr. inkl. pension.
- Cepos (efter 3 års ansættelse): 52.867 kr. inkl. pension, feriepenge, tillæg, bonus mv.
Lønnen for en nyuddannet økonom vil derfor være i starten af de 40.000 kr., hvor bestemte brancher kan give en større startløn. Derudover vil man stige en del de første par år.
Hvad er ledigheden som økonom?
Efter et år vil kun 2% af de nyuddannet gå uden job. Dette er en meget lav ledighedsprocent, hvilket kan skyldes de analytiske evner en økonom får igennem sit studie. Efter 10 års arbejde er 1% ledig, hvilket kan skyldes jobskifte, afskedigelse mv.