Hvad tjener en tandlæge?

Bemærk: Der tages ikke højde for jobplaceringen. Jobs i hovedstadsområdet er oftest lønnet bedre end resten af Danmark. Derudover tages der ikke højde for ansvarsområder, lederstillinger, erfaring mv. Tallene er derfor ALENE en gennemsnitsbetragtning. Sidst bliver gennemsnit og median til tider sammenholdt som et. Dette er forkert, men da siden fokuserer på et fingerpeg accepteres dette. God læsning!

Tandlæge, Patient, Tandpleje, Medicinsk, Mundtlig Pleje

En tandlæges løn afhænger meget af jobbet. Tandlæger kan være alt fra nyuddannet til mange års erfaring eller ejer af egen tandlægeklinik. Derudover vil et arbejde i det private give en højere løn end i det offentlige.

I følge Cepos tjener en tandlæge i gns. 891.100 om året, hvilket svare til 74.258 kr. om måneden. Halvdelen af disse tandlæger tjener over 789.100 kr. og halvdelen tjener under. Disse tal er inkl. pension, tillæg, bonus mv. Der er derfor nogle tandlæger i den øvre halvdel som trækker gennemsnittet meget op med høje lønninger. Specielt er der 17% som starter egen virksomhed. Af dem er der sikkert flere som er i toppen af lønningerne. 10% af tandlægerne tjener mere end 2.112.900 kr. om året, hvilket derfor er toppen af lønningerne for tandlæge.

Efter 10 års anciennitet vil en tandlæge i følge Uddannelseszoom 60.400 kr. om måneden inkl. pension.


Reklame – EscapeRoom-Spil.dk

Hvad tjener en nyuddannet tandlæge?

En nyuddannet tjener ifølge:

  • Uddannelsesguiden (offentlig): 43.257 kr. inkl. pension/tillæg/bonus.
  • Uddannelsesguiden (privat): 57.238 kr. inkl. pension/tillæg/bonus.
  • Uddannelseszoom: 47.700 inkl. pension og eksl. Tillæg/bonus.
  • Cepos efter 3 års erfaring: 58.183 inkl. pension/tillæg/bonus.

En nyuddannede tandlæge vil derfor som privat tjene omkring slutningen af halvtredstusinde, og offentlige tjene lidt under midten af fyrretusinde.